Hjällsnäshallen, Gråbo
13 januari 2019
18:00

Referat: Stenkullen GoIK - Älvängens IK

Viktig seriematch borta mot ett svårspelat Stenkullen. En seger skulle innebära stor möjlighet att vinna serien.
Första halvlek var inte bra, otroligt passivt spel där ingen vågar bryta mönstret. För att skapa chanser mot tufft motstånd måste någon göra sin motståndare för att skapa övertag och 2 mot 1:or. Underläge med 1-0 i halvlek och då kändes det långt till 3 poäng. Men ett bra snack i paus såg till att det riktiga ÄIK kom ut i andra halvlek, nu hände det grejer i varenda byte. Nu skapar vi fler målchanser och målen kommer, de första två sätter Emma i död vinkel, det har vi sett förut. Det sista är frukten av att vi vågar, Annie tar bollen ända nerifrån och gör sin spelare och sen var det fritt fram och 1-3 vilket även blev slutresultatet. Fantastisk moral att återigen hitta sätt att vinna matcherna på.
Vad gäller seriesegern är de nu bara Torslanda som kan komma ikapp oss, anledningen är att de får spela 9 matcher mot våra 7...